Sunday, June 8, 2014

Atunci și acum!

Că tot ieri s-au purtat peste tot discuţii numai legate de sport, am ţinut să compar un eveniment ce s-a petrecut exact acum 6 ani cu unul ce s-a întâmplat ieri. Acum 6 ani Universitatea Craiova promova din nou în primul eşalon fotbalistic după acea cădere cauzată de Dinel Staicu şi Gigi Neţoiu, care au vândut la vremea aceea jucătorii de valoare ai acestei echipe lui Dinamo. 
Ieri, Csu Craiova, o echipă ce poartă aceleaşi culori ca şi Universitatea, şi anume alb-albastru, deşi după părerea mea culorile pentru această echipă ar trebui să fie alb-roşu ţinând cont provenienţa acestei echipe şi anume partidul corupt ce face legea în acea regiune, a reuşit la rândul ei promovarea în prima ligă.
Ceea ce vreau să arăt este că acum 6 ani, după ultimul meci al Universităţii în liga a doua 1000 de oameni au ieşit pe stradă şi s-au bucurat enorm de promovarea echipei lor favorite, pe când, comparând cu prezentul, după meciul celor de la Csu nimeni nu a făcut acest lucru. Nici la stadion fanii "Craiolguţei" nu au fost prezenţi în număr mare, atmosfera din tribune fiind una asemănătoare unei şedinţe a doamnei primar.
Acest lucru arată foarte clar ce a câştigat şi ce a pierdut oraşul Craiova. Locuitorii se pot bucura de o echipă cu un buget enorm pentru liga 1, din ce am auzit acesta fiind în jurul a 4 milioane de euro, dar au pierdut ceea ce cred că este esenţialul, şi anume dragostea faţă de echipa lor.
Sper ca pe viitor adevărata echipă a acestui oraş să revină acolo unde îi e locul şi să numai auzim de echipe "partid" în fotbalul românesc.
Vă mulţumesc!

Translate